Wandelen in en rond esdorp Buinen

  Bekijk >>Foto's<<  gemaakt door Tini Kammer.

Wandelen in Drenthe met de Vrouwen van Nu op 11 juli in Buinen

Ja in juli 2019 is het weer de beurt van Buinen om een prachtige wandeling te organiseren. Een wandeling waar een ieder weer goed op kan terugkijken.

Maar dan moet je het dus eerst wel even het allemaal organiseren. Er komt veel bij kijken, want… het gaat wel deze keer om zeker 224 dames die meedoen!!!!

De Locatie om te beginnen: geen punt; Steakhouse el Zorro, biedt hiervoor een prima gelegenheid en… de catering kan gelijk verzorgd worden. Jo heeft dit geregeld met eigenaar Chimo en het komt voor elkaar.

Dan natuurlijk heel belangrijk: de route. Ook dat kan je uit besteden, want ieder jaar met nieuwjaar heeft Buinen een prachtige wandeling en die wordt altijd uitgezet door Paul Wilkens. Jo vraagt Paul en… het komt goed. Ja dan natuurlijk de parkeerruimte en ook dat werd geregeld bij; meubelmakerijvos.nl, bedankt! zodat iedereen haar auto goed kan wegzetten. Een aantal mannen worden verkeersregelaars en de bordjes worden geplaatst dus ook dat komt allemaal goed.

Wat nog verder. De indeling van de zaal en een leuke aankleding geeft toch vaak een wat huiselijk gevoel. Hillie en Rieka hebben al heel wat voorwerk verricht: namelijk de bloemen. Allerlei leuke vazen met daarin een schikking van prachtige veldboeketten. Wat een fleurig geheel op al die tafels. Er kwamen dan ook veel complimenten van de wandelaars. Er werd dan ook op 10 juli ’s avonds hard gewerkt om alles klaar te zetten en de laatste puntjes op de i te zetten. Tiny heeft nog een sponsor gevonden om de inwendige mens tijdens de wandeling van dienst te kunnen zijn en wel, VHC ActiFood. Bedankt! Nog wat slingers erbij en dan alles nog even doorpraten voor de volgende dag. We zagen geen obstakels meer dus kunnen we gerust gaan slapen en de volgende morgen op tijd er zijn, want de eerste vrouwen zullen wel tegen goed 9.00 uur aankomen.

En dat was ook zo. Voor de inschrijving zaten Marion, Jantje, Tineke en Jo gereed... de wandelaars konden zich melden, betalen en dan lekker een kopje koffie/thee nemen met een koek en vervolgens vertrekken met de route in de hand. (misschien nog even naar de wc) rond 224 vrouwen hebben zich opgegeven dus je kan je voorstellen hoe druk het was op een gegeven moment. Maar alles liep gesmeerd. Onderweg ook geen verkeerde dingen en de route was zo goed bewegwijzerd dat er niemand verdwaald was. Ongeveer halverwege de route, pauze bij de Buinerkeet waar ook de pipowagen bestuurd door Geert Martens uit Borger weer van de partij was. Het pakje drinken van ActiFood liet zich goed smaken! en… het was nog steeds droog, niet onbelangrijk. Helaas voor de vrouwen die 12 kilometer liepen hebben nog regen gehad en juist op het lange open stuk vanaf LOFAR, het mooie radiotelescoop natuurgebied bij Buinen. Maar niemand vond dit erg.

Aangekomen bij weer het beginpunt, el Zorro, konden de dames heerlijk genieten van de soep met brood. Er werden veel complimenten gegeven over de route maar ook over al die prachtige veldboeketten en de heerlijke soep.                                                                           

Tini heeft onderweg nog veel foto’s gemaakt die ook via deze site te zien zijn.

Bij deze, alle vrijwilligers, ook EHBO bedankt!!

Al met al kunnen we terugkijken op een mooie dag jammer voor ondergetekende dat ze nu niet zelf mee kon wandelen, maar dat doet ze iedere maand dan weer bij de andere afdelingen.

Geweldig dat Vrouwen van Nu in Drenthe iedere donderdag weer een afdeling bereid vindt om een prachtige wandeling te organiseren. Het hele jaar door. Dus Vrouwen van Nu als je mee wilt doen, ik zou zeggen doen. Het is echt geweldig en je ziet ook eens andere plaatsen waar het geweldig mooi is. Van afdeling Buinen ben ik nu de enige en daarom ben ik (betreft het wandelen) aangeschoven bij Borger. Dus…

Groetjes Marion Schriever