kaasproeven

Verslag bijeenkomst vrouwen van nu d.d. 14 maart 2023

Klik > Hier < om foto's te bekijken.

Deze avond werd verzorgd door het 1 dagsbestuur t.w. Hennie Seubers, Tini Kammer en Marion Schriever. Deze avond nog een keer bij Naud en Miranda vanwege het stemmen de volgende dag.

Het bestuur heeft voor deze avond Aaltje van de Kaasbank uitgenodigd en ook mocht iedereen een introducé meenemen. Er was een geweldige opkomst: 18 leden en 3 introducees.

Marion opende de vergadering en heette de 3 introducees van harte welkom en in het bijzonder Aaltje. Helaas moest Suze verstek laten gaan vanwege ziekte.  Eerst nog wat mededelingen: 5 april de modeshow in Drouwen, nieuws van de reiscommissie en het bloemschikken voor het paasstuk.

Ondertussen aan de koffie met een plakje cake en Aaltje had nog bonbons meegenomen die in een klein fabriekje in Coevorden gemaakt zijn. Zij verkoopt deze ook. Het liet ons heerlijk smaken.

En toen begon Aaltje aan haar verhaal. Een hele uiteenzetting hoe de verschillende kazen worden gemaakt, het rijpingsproces, de smaken van de verschillende kazen. Ook vertelde ze over haar winkels in de verschillende plaatsen in Drenthe, Ter Apel, Coevorden en natuurlijk Borger. Aaltje verkoopt veel streekproducten. In Orvelte heeft ze in het ‘t Melkfebriekie ook een melkmuseum en....een bed en breakfast en een delicatessenwinkel.

Er werd aandachtig geluisterd en ook vragen gesteld. 

Na de pauze was er een proeverij met bijzondere uitleg van Aaltje. Iedereen had een bordje en daarop legde Aaltje de verschillende soorten kaas. Over elk stukje vertelde ze iets. En daarna kon je het dan proeven. Het ging een beetje van zachte kaas naar de wat oudere kaas maar ook bijzondere kazen kwamen aan bod. Te veel om in dit verslag te doen. Maar ik denk als je Aaltje in de winkel vraagt naar al die kazen dan zal ze zeker ook bereid zijn om je uitleg te geven.

Al met al was het een boeiende en gezellige avond.

Voor het volgend jaar vormen de volgende dames het 1dagsbestuur t.w.: Tineke Peeters, Tiny van der Vliet en Eufalien de Jonge. Heel veel succes. 

Na afloop was er ook nog gelegenheid om iets te kopen (geen verplichting) maar volgens mij gingen veel dames met kaas naar huis.

Marion bedankte Aaltje voor deze prachtige avond en de 3 introducees gaven aan dat ze lid wilden worden. Geweldig. Heel welkom.

Daarna nog een bedankje voor Naud en Miranda dat we bij hen terecht konden en als dank een bloemetje.

We zien elkaar weer op 5 april maar dan in Drouwen.

Namens vrouwen van nu Marion Schriever.

Klik > HIER < om foto's te bekijken.