17 mei 2022

Na een lange periode zijn we weer eens op stap gegaan met z'n allen. Helaas kon door omstandigheden niet iedereen mee. Maar er moest naast het busje met chauffeur toch nog twee extra auto's mee.

De reis ging deze keer naar het 't Veluws Zandsculpturenfestijn in Garderen. Daar aangekomen hebben we eerst gezamenlijk koffie gedronken met iets lekkers erbij.

Het thema van het festijn dit jaar is "Onze Vaderlandsche Geschiedenis".  Het park is grotendeels overdekt. Daarnaast is er 'De Beeldentuin' en lunchroom 'De Rozentuin' waar we lekker hebben gegeten. Ook zijn er allerlei leuke winkeltjes waar vanallesennogwat te koop is.

Heel knap hoe ze van zand de prachtigste sculpturen kunnen maken. Naast zandsculpturen is er een mooie tuin aangelegd en zijn er vele diorama's die onze geschiedenis op een verrassende manier weten uit te beelden. Ook kan je meedoen aan een puzzel met een vragenlijst over de geschiedenis en daarmee je kennis vegroten. Er zijn een paar dappere dames in een soort, zelftrap railwagentje, over het park gegaan! Net buiten het park werd er aan houtschulpturen gewerkt. Kortom er was veel te beleven te zien en te doen.

Aan het einde van de dag hebben we thuis in Buinen bij   'el Zorro' met z'n allen heerlijk gedineerd.  

Het was een prachtige en gezellige dag, georganiseerd door Trijntje en Gretha, goed gedaan! bedankt. 

Klik  >Hier<  om foto's te bekijken.

Tini K.