13 Oktober 2022 was de grote dag dat Vrouwen van Nu Buinen 90 jaar bestond!

13 Oktober 2022 was de grote dag dat Vrouwen van Nu Buinen 90 jaar bestond! 

En dat moest gevierd worden!

De kleine zaal van el Zorro was keurig aangekleed met prachtige bloemstukken gemaakt door onze leden Rieka, Dina en Trijntje. Er was nog een tafel met fotoboeken, oude geschreven notulen, want in 90 jaar is er natuurlijk wel een heel archief opgebouwd. 

Tegen 17.00 uur kwamen de vrouwen binnen, heerlijk kletsend en aanschouwend en daarna, na een welkomstwoord van Suze werd er nog even stil gestaan bij het overlijden van ons lid Jo Sanders.. 

Suze vertelde in vogelvlucht het verloop van 90 jaar Vrouwen van nu, begonnen als boerinnenbond, plattelandsvrouwen en nu dus Vrouwen van Nu. Wat heel jammer is te constateren dat het ledenaantal aanzienlijk minder is dan bij de oprichting. Er zijn nu helaas nog maar 21 leden, dus vrouwen van Buinen en omgeving kom eens een kijkje nemen, zodat we het 95-jarig bestaan ook nog kunnen vieren.

Er kon geproost worden op dit jubileumjaar en dat deden we met een glaasje sangria We begonnen met een heerlijk buffet, en tussendoor kwam er nog een hilarisch verhaal over een droom, die Marion voordroeg. En na het heerlijke buffet, ook nog een toetjes buffet. Iedereen voldaan.

Om 19.30 uur kwam Hennie Kuijer (bekend van Radio Drenthe-programma Hemmeltied). Ze verzorgde deze avond met heerlijke sketches en liedjes. Heel herkenbaar zoals zij alles bracht, dus werd er veel gelachen.

Al met al kunnen we terugkijken op een heerlijke avond.

Marion Schriever.

klik >HIER< om foto's te bekijken.

Foto's Tini Kammer.