Herman Sandman

           Dit stond in het Dagblad van het Noorden 

                      op vrijdag 6 januari 2023

                Kniepertjes en rolletjes

Ik moet haar met open bek hebben aangekeken. De mevrouw heette iedereen van harte welkom op de nieuwjaarsbijeenkomst van Vrouwen van Nu afdeling Borger, wenste alle aanwezigen veul zegen,zei dat er iets zelfgebakken lekkers bij de koffie was en: .....zoals iedereen wel weet staan de kniepertjes voor het oude jaar en de rolletjes voor het nieuwe jaar".Toen ik het woord kreeg begon ik met bekennen dat ik 57 jaar was en daar nu pas achter kwam:"Het eerste wat ik hoor". 
In de pauze hoorde ik hoe de kniepertjes voor 'oud' en de rolletjes voor 'nieuw' stonden. De kniepertjes zijn plat en symboliseren het voorbije jaar dat al uitgerold is en de rolletjes zijn het aankomende jaar dat nog uitgerold moet worden.
De neiging om nieuwe informatie meteen te delen kon ik ook nu niet onderdrukken.Maar toen ik vroeg of iedereen misschien al wist hoe kniepertjes en rolletjes verleden en toekomst symboliseren zag ik allemaal knikkende hoofden: "Wieten wij allang".
Slechts één mevrouw schudde het hoofd. Nee, geen idee. Waarop ik dat van kniepertjes en rolletjes uit de doeken deed alsof ik het zelf allemaal had bedacht. Instemmend geknik natuurlijk, tot er een stem van achter in de zaal klonk: In Twente is t aansumme." Wat"?", vroeg ik, "dat de rolletjes voor het oude jaar staan en de kniepertjes voor het nieuwe?"
"Nee", schudde die mevrouw het hoofd, "de rolletjes numen ze bie ons knieperties.

 Herman Sandman

Het was een gezellige nieuwjaarsvisite met Herman Sandman en vele  echtgenoten hebben er ook van kunnen genieten! 

foto's>>