samenwerking tussen alle afdelingen op 7 maart

Vrouwendag De Wolden

Afgelopen zaterdag, 7 maart jl., was het zover. Tijd voor de inspiratiemiddag "Versterken en Verbinden" georganiseerd in Buitencentrum De Poort in Ruinen, door de Vrouwen van Nu De Wolden.
De 230 deelnemende vrouwen werden ontvangen door het organiserende team, dat duidelijk herkenbaar was door de fleurige boa's.
Na een welkomsdrankjeopenden dagvoorzitter Raianne Hakkers en wethouden Gerrie Hempen deze vrouwenmiddag. Daarna deed iedereen enthousiast mee met de muzikale warming-up door Rosemary de Souza.
Vervolgens zochtan alle vrouwen de workshop op waarvoor ze zich hadden opgegeven. Door de strakke organisatie en ook dankzij de medewerkers van de Poort liep alles op rolletjes. Tijdens en tussen de workshops door was er genoeg tijd voor een hapje en een drankje en natuurlijk om andere vrouwen te ontmoeten en te leren kennen.
Om 17.00 uur werd de middag gezamenlijk afgelsoten en ging iedereen met een goed geveol huiswaarts.
Wij kijken terug op een geweldige dag. Volgend jaar weer?

 

6 februari:
Het gaat goed met de aanmeldingen voor onze Vrouwendag!! Zo goed dat onze inspiratiemiddag door kan gaan. Het is nu tijd om de laatste puntjes op de i te zetten.
Waar zijn wij nu nog mee bezig? Met de aankleding van het gebouw en de zalen bijvoorbeeld en de indeling van de workshops. Er zijn verkeersregelaars ingeschakeld en natuurlijk hebben wij ook aan EHBO-ers gedacht. Het gemaakte draaiboek wordt elke week weer aangepast.

Weet je nog iemand die graag mee zou willen doen?. Wij hebben nog een paar plaatsen beschikbaar.

Luistertip:
Op zaterdag 28 december tussen 12.00 en 12.30 uur
zijn we te gast in het programma Smaakmakers
van Radio DNO Zuidwest-Drenthe (voorheen streekradio ‘De Wolden”, 104.8 FM)


We hebben de subsidietoezegging Initiatiefrijk De Wolden binnen!
Fantastisch nieuws. Dit geeft de werkgroep nog meer energie om door te gaan.


Hieronder nog wat meer informatie over een aantal workshops. Twijfel je nog? Vind je het moeilijk om te kiezen? Hieronder stellen wij de workshops aan je voor:


Korie Homan vertelt hieronder nog wat meer over zichzelf.
“Als klein meisje had ik een aantal dromen, ik wilde een tweede Steffi Graf worden, een tweede Candy Dulfer en daarnaast wilde ik ook dierenarts worden. Ik was aardig op weg, tot een zwarte dag, 29 oktober 1998. Een aanrijding gooide roet in het eten, mijn dromen vielen in duigen. De eerste jaren hebben in het teken van herstel gestaan, die veel hobbels heeft gehad. Daarna kwam de kracht weer naar boven om te vechten voor mijn dromen, niet opgeven terwijl er veel dingen tegen zitten. Medailles en een diploma zijn een bekroning voor mijn vechtlust en doorzettingsvermogen. “


Juist als je nieuw bent in De Wolden en je hebt nog niet zoveel contacten is het misschien leuk om onder leiding van Rianne Hakkers te gaan speeddaten. Aan de hand van een aantal vragen leer je in korte tijd de ander kennen. En ook als je in De Wolden bent geboren en getogen is het leuk om aan deze workshop deel te nemen!

Nieuwsgierig geworden? Klik op de bijgesloten flyer en lees hoe je je op kunt geven.

Heb je een kast vol kleding en niets om aan te trekken? Weten wat bij je past is heel belangrijk. Goede kleding ondersteunt je persoonlijkheid. Kom naar de workshop van Elsbeth Kruidhof en laat je vertellen hoe je je zelfvertrouwen kunt kleuren. (www.kleurenstijlbewust.nl)

Sietske Osinga van praktijk De helpende Hand werkt vanuit haar hart. De workshop die ze geeft helpt je in contact te komen met je innerlijke kind. In haar praktijk biedt ze begeleiding bij chronische pijnklachten, langdurige stress, slaapstoornissen en oververmoeidheid. (www.praktijkdehelpendehand.nl).

Je kunt ook creatief aan de slag bij Femke Anne Kaldenberg. (www.femke-anne.nl). Zij laat zien wat je met handlettering kunt doen. Vrolijke, verschillende letters zorgen voor een grappige kaart. Het plaatje bij deze tekst is een goed voorbeeld.

Ook kun je bijvoorbeeld een zang-en ritmeworkshop volgen bij Rosemary de Souza: "Want samen zingen is gaaf" zegt, Rosemary

Of luisteren naar Manon Overdijk, die vertelt over de zorgformule Knarrenhof, een woonconcept voor senioren. Eigentijds noaberschap! (www.knarrenhof.nl)

Kobie Kijk in de Vegte leest voor uit eigen werk: "De inspairatie voor mijn verhalen komt voort uit het 'gewone leven', mijn gezin of dingen die ik mee gemaakt heb of hoe ik tegen bepaalde zaken aankijk"

Wij hopen op deze manier alle vrouwen van de Wolden met elkaar te verbinden.
Neem vooral je dochter, vriendin of buurvrouw mee!

Voor meer informatie over deze middag zie de bijgesloten flyer.