PLOT toneel

Plattelandsvrouwen Op Toneel

PLOT

De toneelclub Plot staat voor Plattelandsvrouwen op toneel en verzorgt gemiddeld eenmaal per jaar een optreden tijdens de afdelingsavond van de Vrouwen van Nu.

Plot bestaat uit twee commissieleden Erna Aaftink en Anita Willemink. De vaste regisseur is Dinie Jansen-Oplaat.  Ongeveer een half jaar voor het optreden worden de leden, via de nieuwsbrief, uitgenodigd om mee te spelen.
 

Er is dus geen vaste groep spelers. Iedere keer is er een andere groep en iedereen die het leuk vindt om mee te spelen kan zich opgeven. Voor de variatie worden er af en toe mannen uitgenodigd om mee te doen.

De dames van Plot beginnen ongeveer vier maanden van tevoren. Meestal eerst met de commissie en de regisseur om te bepalen wat ze gaan doen. Daarna worden de ideeën uitgewerkt, de teksten gelezen, de rollen verdeeld en wordt er begonnen met repeteren. Eerst één keer per week volgens een rooster (er is geen vaste repetitieavond) en vlak voor het optreden wordt er vaak twee keer per week geoefend. Ook wordt er een aantal keren op het toneel gerepeteerd. Verder zorgen de dames samen voor de toneelaankleding, decorstukken, attributen en de kleding. 

Vind je het leuk om ook een keer toneel te spelen, meld je dan aan bij de commissie.

Mw. A. Willemink 
T: 0570 543375 
E: anita.willemink@ziggo.nl