programma 2017-2018

woensdag 20 september goed bezocht open huis met modeshow door eigen leden m.m.v. modehuis Van Kalker 

dinsdag 17 oktober Het was een avond met een bijzonder thema; “Au, ik rouw”.

Marij Jonkmans van Sakura Uitvaartbegeleiding gaf uitleg over alles wat men tegenkomt bij overlijden van een naaste. Zij vertelde wat ze zoal in de praktijk is tegengekomen, hoe ze hier mee omgaat en wat er allemaal mogelijk is.
Marianne Leistra is rouwbegeleider en masseur.
Haar taak om te begeleiden kan al beginnen in de laatste fase voor het overlijden, voor de patiënt en de naaste(n), maar zeer zeker ook na het overlijden, voor de nabestaande.

Het werd een sfeervolle avond, er werd gelachen, er was interactie tussen de gasten en onze vrouwen. Vragen werden gesteld, ervaringen gedeeld. Er was informatiemateriaal om door te kijken en gelegenheid om ook in een persoonlijk gesprekje over een specifiek onderwerp iets te vragen.

dinsdag 21 november sterrenkunde door Aries van Calcar. Informatieve avond, waar we veel van opstaken, om op mooie avonden eens lekker in de tuin te gaan zitten sterren kijken.

woensdag 20 december huwelijksgebruiken door Jan Wiersma, een enthousiaste verhalenverteller, die zich had verdiept in de gebruiken rond een huwelijk na zijn aanstelling als trouwambtenaar.

woensdag 10 januari radicalisering en terrorisme door Niels Harbrink, in samenwerking met Ronald de Haan van het jongerenwerk in Baflo. Het eendags bestuur kan terug kijken op een geslaagde avond.

Het was een onderwerp waar we tegenwoordig allemaal mee te maken hebben ,al voelen wij dat niet zo, omdat we hier nog vrij rustig wonen in de provincie Groningen.

dinsdag 23 januari

Bezoek aan het Noordelijk Scheepvaartmuseum in de Brugstraat. We krijgen een zeer plezierig, informatief verhaal met rondgang door de tentoonstelling over Kerstvloed 1717. De rondleidster weet de ramp beeldend te vertellen en heeft speciaal details opgezocht betreffende de situatie rondom Baflo.

De commies-provinciaal Thomas van Seeratt heeft een jaar voor de ramp gewaarschuwd dat de dijken van noord-Groningen niet goed genoeg zouden zijn om het binnenland te beschermen tegen hoog water. En bij de stormvloed in de nacht van 24 op 25 december 1717 kreeg hij helaas gelijk.
Het water kwam tot Groningen, Zwolle, Dokkum, Amsterdam en Haarlem. In Groningen verdronken duizenden mensen en tienduizenden koeien, paarden en schapen.
Het is de grootste natuurramp geweest van de afgelopen vier eeuwen.

 donderdagmiddag 22 februari jaarvergadering met evaluatie van het afgelopen jaar

woensdag 14 maart lezing Aletta Jacobs door Redmer Wolbers