75 jaar Vrouwen van nu Baflo

75 jaar Vrouwen van Nu Baflo in 2016

Op maandag 10 februari 1941 richtten vrouwen uit Baflo de Nederlandse Bond van Boerinnen en andere Plattelandsvrouwen op. Datzelfde jaar gaat de vereniging ondergronds tot 1945.

Afgelopen winterseizoen vierden we – nu als Vrouwen van Nu Baflo – ons 75jarig bestaan met verschillende activiteiten.

We begonnen de feestelijkheden in januari met een sfeervol optreden van Inez Timmer, zij bracht ons terug naar 1941, het ontstaansjaar (net als onze vereniging) van het later wereldberoemd lied Lili Marleen.

In februari gingen 40 vrouwen naar Dorpshuis Agricola in Baflo voor een heerlijk stamppotbuffet, grand dessert en een prachtige kostuumshow, die de geschiedenis vertelt van de Groninger klederdracht. De maaltijd en de toetjes maakten vrijwilligers van dorpshuis en eigen club!

Woensdagmiddag 20 april kwamen 43 vrouwen het lustrumjaar afsluiten met een high tea. Rond 1800 is het gebruikelijk pas in de loop van de avond een maaltijd te gebruiken. Hertogin van Bedford, Anna Marie van Russell krijgt in de middag eigenlijk wel trek en eet – eerst stiekem – rond vier uur een lichte maaltijd. Als echter Queen Victoria die gewoonte overneemt is een nieuwe Engelse traditie geboren.

In Nederland gebruiken we een ‘afternoon tea’ bestaande uit zoete en hartige hapjes en uiteraard veel en verschillende soorten thee. De bakclub van Vrouwen van Nu schotelde ons heerlijke hapjes voor.

Onder het motto: ‘wie-is-wie nostalgie’ vermaakten we ons met het raden van de jeugdfoto’s van de deelnemers. Dat leverde natuurlijk veel gepuzzel en hilariteit op. We zien er wel een beetje anders uit!

Het komend verenigingsjaar gaan we weer met vernieuwd enthousiasme verder en werken al weer aan een boeiende invulling van ons programma.