Gezellige Kerstmiddag

We werden feestelijk ontvangen met een lekker drankje met prik, aangeboden door het bestuur. Er waren bijna 70 leden.

Marijke opende op haar eigen gezellige manier de kerstmiddag met een hartelijk welkom en een overzicht van het programma van de middag: tijd voor bijpraten, een lopend buffet, muziek, drankjes en een kerstverhaal van Joke. 

Het bijpraten verliep zoals altijd probleemloos, onderwerpen genoeg en zo bij elkaar maakte dat best veel lawaai (zoals altijd als de leden de vrije hand krijgen).

Het lopend buffet was heerlijk. Een lekkere ragout die zo dik was dat Bea en Ria om de beurt opschepten om spierpijn de volgende dag te voorkomen. Kleine bruine bolletjes met lekker beleg, zes tulbanden, veel banketstaaf en sandwiches met vis, ik geloof ook met zalm maar die waren al vrij snel op. Koffie en thee werd door de contactdames ingeschonken. Sommige leden vonden het zo lekker dat ze voor een tweede keer gingen.

Rond half 2 begon het muziekoptreden van Anna en Irma, moeder en dochter, waarbij we mochten raden wie de moeder en wie de dochter was. Verdraaid lastig zo van veraf. De moeder gaf aan dat dit van dichtbij anders lag.

Prachtige muziek, zuiver en puur, van deze twee zeer muzikale dames. Bekende en veel onbekende liederen, waarbij ze zichzelf begeleidden op afwisselend piano, accordeon, elektronisch orgel, een belletjes ding/tamboerijn, een soort mondharmonica en een gitaar. Soms mochten we voluit meezingen - heerlijk - en ik zag veel dames vaak zachtjes meezingen. Tussendoor vertelde de moeder een vertelsel over Scrooge op rijm.

Hoe hij “saved by the bell” tot inzicht komt en bekeerd wordt tot medemenselijkheid en dat direct in de praktijk brengt onder andere door het salaris is van zijn boekhouder te verdubbelen. “De geest van Kerst zorgde voor vrede op aarde”. Was dat in het echt ook maar zo!!

Iedereen genoot zichtbaar en daar genoten de zangeressen weer van. Opvallend was de verbinding tussen de zangeressen. Ze vormden een muzikale eenheid en hadden veel oogcontact op een hele manier. Ze sloten af met een leuk lied over een meisje dat in het kerst toneelstuk Maria wil zijn, maar ezel moet worden. Maar dat kwam weer goed (in één pak).

Tussen de muziek was er nog een pauze met lekkere drankjes. Joke las een humoristisch kerstverhaal voor vanuit het perspectief van een die het allemaal ook niet meer begrijpt. En aan het einde krijgt hij (of zij) het heel warm en dat was het einde….

Marijke sloot de middag af met bedankjes voor de zangeressen, voor Ger die de zaal zo gezellig had “aangekleed”, de contactdames die de drankjes verzorgden en de leden die het met elkaar zo gezellig hadden gemaakt. Marijke probeerde nog wat bruine bolletjes te slijten, wat niet lukte.

Bedankt bestuur voor al jullie inspanningen!!
Het was een heerlijke sfeervolle middag…

Met de kerststal onder de arm liep ik naar mijn auto. Die mag weer met zijn bewoners een jaartje bij mij logeren.

Meer weten over onze vereniging? secretariaatap@hotmail.com