Eieren met suiker, meloen met een pittige dressing, verjus, staafpeper ...

Bijzondere smaken en geuren uit onze culinaire geschiedenis passeerden vanavond de revue. Manon Henzen van eet!verleden liet ons ruiken en proeven van 2000 jaar koken en eten. Een geweldig leuke en interessante avond waarin de Romeinen, de Middeleeuwen, de 17e eeuw en de 18e/19e eeuw langskwamen. Manon baseert haar verhaal op verschillende bronnen. Fresco's en schilderijen, oude teksten die vertellen over eet- en drinkgelagen, oude recepten en kookboeken en archeologische opgravingen leveren heel veel informatie over onze culinaire geschiedenis. De verschillen in eetcultuur tussen arm en rijk, de smaken die soms enorm verschilden van onze tijd, aan de hand van veel beeldmateriaal en leuke verhalen ging de geschiedenis voor ons leven. We deden enthousiast mee met raden naar smaken, geuren en gewoontes. Maar de bijzondere hapjes, klaargemaakt door Manon, één uit elke periode, waren natuurlijk een hoogtepunt! Ze waren gebaseerd op authentieke recepten en smaakten heerlijk, maar zeker ook anders dan we gewend zijn. 
Een leuke en lekkere avond!

Onder het kopje 'voor leden' kunt u de recepten van de heerlijke hapjes vinden, zodat u deze thuis ook kunt maken.