Wanneer
26 november 2024 - 10:00
tot
26 november 2024 - 16:30

“Orange the World” Ontmoetingsdag 26 november 2024

informatief, ontmoeting

Cultuur & ZO en het Provinciaal Bestuur Vrouwen van Nu NH nodigen je uit voor de “Orange The World Ontmoetingsdag” op 26 november 2024 in Alkmaar.                                                                                                                                                                    Deze dag staat in het teken van de wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes “Orange The World”. Tussen 25 november, Internationale dag tegen geweld tegen vrouwen, en 10 december, Internationale dag voor de  Mensenrechten, worden in meer dan 100 landen gebouwen en andere objecten oranje uitgelicht en worden debatten, tentoonstellingen, voorstellingen en demonstraties georganiseerd.

Wij van Vrouwen van Nu NH sluiten ons daarbij aan en organiseren deze “Orange The World Ontmoetingsdag”: Doe je ook mee? Een mooie Vrouwen van Nu dag: met elkaar in een goede sfeer kijken en spreken over onderwerpen die ons allemaal bezighouden.                        

We hebben Jeannie Zuiderwijk uitgenodigd om haar voorstelling “Another Day in Paradise” te spelen. Zij is vrouw, moeder, performer en slachtoffer van intieme terreur. Al meer dan 20 jaar maakt en speelt zij voorstellingen die als missie hebben taboes te doorbreken en maatschappelijke onderwerpen bespreekbaar te maken. Frank Irving ondersteunt de voorstelling met muziek. Na de lunch begeleidt Gertien Koster een gesprek, waarbij je alle vragen en andere ideeën die bij je opkomen kunt bespreken. Gertien Koster is specialist huiselijk geweld en heeft als maatschappelijk werker regelmatig te maken met slachtoffers, daders en getuigen. Gertien Koster en haar man Jos Schuring hebben samen het boek “Stop Femicide”, moord op vrouwen, geschreven.                                                              
We sluiten de dag af met een muzikale toets, een hapje en een drankje.
Wanneer: Dinsdag 26 november 2024, inloop incl. koffie/thee 10.00 uur.                                                                           
Aanvang programma 10.30 uur.

Waar: Cultureel Centrum “De Alkenaer”, Ritsevoort 36, 1811 DP Alkmaar.
Aanmelden: hnabe@kpnmail.nl o.v.v. Naam, telefoonnummer en  lidmaatschapsnummer.
Kosten : € 17,50 voor leden van Vrouwen van NU. Niet leden € 22,50.                                                          Overmaken op NL RABO 0327706007 t.n.v. Vrouwen van Nu.