Wanneer
19 maart 2024 - 17:30
tot
20 maart 2024 - 17:30

kookworkshop

creatief

Er waren weer 2 keer 12 leden die zich waagden aan de kookworkshop. Deze keer was het een tapasmenu van 11 gerechtjes. Voor iedereen was vervoer geregeld en dus reden we rond 17.30 met zijn allen naar Uden, den Eigen Herd. De chef-kok stond al klaar om ons te ontvangen en wegwijs te maken in de keuken. Gelukkig waren sommige van ons al eerder hier geweest en was de keuken een beetje bekend. Na de uitgebreide toelichting op de recepten gingen we aan de slag. Goed lezen was het devies. Daar kwamen we achter want er moest strak getimed worden om op tijd aan de amuses te kunnen beginnen. Er werden allerlei hapjes op tafel gezet zoals zelf gemarineerde olijven, warme geitenkaas, toast met paprikamousse en tonijn en vers gemaakte aïoli. Lekker glaasje wijn erbij! Daarna snel verder met de voorgerechtjes (zalmballetjes, empanada met kip en een pasteitje met witvis). De hoofdgerechtjes (chorizoworstjes met bacon en garnalen met knoflookbonen) waren net als de rest heerlijk. Het toetje was het klapstuk. Zelf gemaakt ijs met crème catalane. Het was ook gezellig keuvelen waarbij alle recepten door de deelnemers werden gewaardeerd door middel van geroffel op de tafel. Alle gerechten werden met luid geroffel gewaardeerd. Rond 22.30 sloten we de avond af om weer met een volle buik huiswaarts te gaan.