Vrouwen versterken in Peru

Lees het laatste nieuws over Emperatriz, één van onze vrouwen in Peru, in de pdf onderaan deze pagina.

De Rabobank Foundation en Vrouwen van Nu werken samen in het project MIDE. Microkrediet voor ontwikkeling. De doelstelling is het verbeteren van de economische en sociale positie van vrouwen in de hooglanden van Peru.

De resultaten van het eerste jaar kunt vindt u in de pdf onderaan deze pagina.

Met het projecten worden de inheemse vrouwen bereikt. Zij hebben door hun marginale positie binnen het land een achterstand in educatie, zelfvertrouwen en positie.

Vrouwen van Nu maakt het mogelijk dat de Peruaanse vrouwen zich verder bekwamen in ondernemerschap, het begrijpen van financiele producten en de benodigde vaardigheden die bijdragen aan het vergroten van hun economische, sociale en politieke positie. De Rabobank draagt zorg voor (micro)kredieten.

Dit gebeurt via een NGO met de naam MIDE. De organisatie heeft een kantoor in de stad Cusco en begeleid zo'n 75 vrouwengroepen op circa 4.000 meter hoogte in de hooglanden rondom de stad. Op deze manier worden circa 4.000 mensen bereikt. 

De vrouwen en gezinnen wonen in afgelegen en moeilijk bereikbare gebieden. De meeste vrouwen zijn laag geletterd en zijn voor hun inkomsten afhankelijk van wat zij zelf kunnen fokken, verbouwen, produceren of verhandelen. Op deze hoogte gaat het vaak om kippen of cavia's, een delicatesse in Peru.

In juni is een werkbezoek gebracht aan MIDE, twee krediet- en spaargroepen, de huizen van 6 vrouwen, twee zuivelproducenten en een cooperatieve markt. In onderstaand artikel leest u hoe u een bijdrage kunt leveren aan dit project.

Wilt u direct bijdragen aan dit project? Dat kan via ons speciale rekeningnummer NL07RABO0157544516, t.n.v. NBvP, Vrouwen van Nu, inzake Peru.