Voorzitter Jacqueline Cramer over Plastic Soup

Jacqueline Cramer, voorzitter Plastic Soup Foundation: “Als Minister van VROM heb ik in 2009 als eerste de plastic soep bespreekbaar gemaakt in de EU Milieuraad. Nadat ik aftrad in februari 2010, nam ik me voor het daar niet bij te laten, dus toen ik gevraagd werd voor deze functie heb ik weinig bedenktijd nodig gehad.” Een van de acties van Plastic Soup Foundation is de campagne Beat the Microbead tegen plastic in cosmetica, die inmiddels gesteund wordt door 70 NGOs in 34 landen.

“Nog maar heel recent, want begin deze maand, lanceerden we een tweede campagne, Trash Hunters, waarmee we de jacht op zwerfafval openden.  De plastic soep begint namelijk op je eigen stoep."

Een handig hulpmiddel bij de campagne Beat the Microbead is de speciale App Beat the Microbead. Deze van oorsprong Nederlandse App biedt  informatie over de aanwezigheid van schadelijke plastic microbeads in cosmetica producten en ondersteunt zo de milieubewuste consument bij zijn/haar koopgedrag.

Download de App via http://get.beatthemicrobead.org/

Wie wil jagen op zwerfafval, kan de Trash Hunters App downloaden: http://www.trashhunters.org/handleiding-voor-jagen-op-zwerfafval/