Samen voor de voedselbank

Vrouwen van Nu en EMTÉ samen in actie voor de Voedselbank

Ook dit jaar komen de vijf Vrouwen van Nu afdelingen uit de oude gemeente Vries en de supermarkt EMTÉ-Vries weer samen in actie voor de Voedselbank.  Woensdagmiddag 16 december steunen zij van 14 tot 18 uur de landelijke inzamelingsactie “Samen voor de Voedselbank” van de regionale omroepen die wordt gehouden van 7 t/m 18 december as.

Die woensdagmiddag 16 december staan er maar liefst 25 voedselartikelen in de EMTÉ-Vries opgesteld van het huismerk van de supermarkt. EMTÉ-Vries draagt zelf ook extra bij aan deze actie: zijn er van die 25 voedsel huismerkartikelen 4 dezelfde producten verkocht en ingezameld, dan vult de supermarkt dit aan tot 5 producten.

Leden van de vijf Vrouwen van Nu afdelingen zijn die woensdagmiddag in de supermarkt aanwezig om de actie te ondersteunen. Zij delen aan de klanten  bij binnenkomst in de winkel het boodschappenlijstje van de Voedselbank uit met daarop de food- en non-foodartikelen waar de Voedselbank om zit te springen.

Op donderdag 17 december om 10 uur staan de producten die op woensdagmiddag 16 december zijn ingezameld klaar om door RTVDrenthe opgehaald te worden. Dan wordt ook de actie van de vijf Vrouwen van Nu afdelingen uit de oude gemeente Vries en de EMTÉ-Vries afgerond met het bekend maken van het totaal aantal ingezamelde producten.  

De vijf Vrouwen van Nu afdelingen Donderen/Bunne/Winde, Oudemolen, Tynaarlo, Vries en Yde/De Punt roepen de overige 76 Drentse afdelingen van Vrouwen van Nu op in actie te komen om “Samen voor de Voedselbank” producten te gaan inzamelen.