15-daags rondreis door Oezbekistan

Deze reis is exclusief samengesteld voor RVAJ door Sovjet Reizen.

De rondreis is van 7 t/m 21 oktober 2017.

Bij veel aanmeldingen proberen we een 2de reis te organiseren van 21 oktober t/m 4 november, 2017.

We vliegen met Aeroflot naar Tasjkent via Moskou en komen in de nacht aan.

Reisleider is René Moorman die al vele jaren reizen begeleidt naar dit deel van Azië. Hij verzorgt ook lezingen over de cultuur in dit deel van de wereld.

 

Tijdens de reis leggen we een deel van de zijderoute af

  • We komen in eeuwenoude steden: Khiva, Boechara en Samarkand, waar de romantische sferen van de Zijderoute weer helemaal tot leven komen.
  • We beginnen in Tasjkent dat voor een groot deel verwoest werd tijdens een aardbeving in 1966. In het Museum van de Geschiedenis maken wij kennis met het land.
  • De autonome republiek Karakalpakië kent een eigen cultuur en de bevolking heeft Mongoolse trekken. Hoewel het gebied niet toeristisch is, zijn er wel prachtige musea, een daarvan wordt het Louvre van Oezbekistan genoemd.
  • Khiva is met zijn ommuurde binnenstad bijna geheel intact gebleven. We bezoeken er een paleis en volgen een workshop brood bakken.
  • Boechara was al een nederzetting nog vóór de tijd van Alexander de Grote. In 892 kende de stad al grote voorspoed. We zien hier hoe er met gouddraad wordt geborduurd, een kunstvorm die van generatie op generatie overgaat.
  • Samarkand staat net als de andere steden bol van prachtige Oosterse architectuur, zoals schitterende moskeeën gedecoreerd met turquoise mozaïeken en levendige bazaars.
  • Tot slot reizen we naar de Fergana vallei die bekend staat als de fruitschuur van Oezbekistan. Ook wordt er katoen verbouwd.
  • We maken kennis met de vriendelijke bevolking waarbij het accent ligt op ontmoetingen met vrouwen.

 

(Programma is onder voorbehoud van wijzigingen)


 

De richtprijs voor deze reis is € 2925,00 op basis van volpension en een gedeelde tweepersoonskamer. Toeslag voor een eenpersoonskamer is € 370,00 (beperkt beschikbaar).

Inclusief: vluchten Amsterdam – Tasjkent – Amsterdam via Moskou. Vervoer in Oezbekistan conform programma, excursies, entreegelden, meeste fooien, voorlichtingsbijeenkomst, reünie, brandstoftoeslag*, luchthavenbelasting*, heffingen*.

Exclusief: reis- en annuleringsverzekering, calamiteitenfonds.

Kijk voor het dagprogramma hieronder bij Extra informatie.

 

Aanmelden vóór 1 juni 2017

Opgave en informatie bij Mieke Etman

Tel: 06 19676522

Of via email: mieke.rvaj@outlook.com

Onder vermelding van uw volledige naam, adres, telefoonnummer en de door u gewenste kamerbezetting (1-pk, 2-pk op indeling of 2-pk met naam kamergenote).

 

*Indien ons hiervoor nog extra bedragen in rekening worden gebracht, zullen wij deze aan u moeten doorberekenen.