Reizen 2018

De volgende reizen staan voor 2018 op het programma:

BestemmingWanneer
LAW Drenthepad (3e seizoen)10 maart, 7 april, 12 mei, 2 juni, 30 juni, 8 september en 6 oktober 2018
Stedentrip naar Gdansk23 t/m 27 mei 2018
Dagtocht naar het openluchtmuseum in Arnhem13 juni 2018
Fietsen of wandelen langs de Donau7 t/m 14 juli 2018
Normandië en de Kanaaleilanden17 t/m 25 september 2018
 • Hieronder vindt u een uitgebreide beschrijving van deze reizen. Bent u op zoek naar een andere bestemming? Op de landelijke site van Vrouwen van Nu vindt u een overzicht van alle reizen van Vrouwen van Nu.

LAW Drenthepad 3e seizoen

10 maart, 7 april, 12 mei, 2 juni, 30 juni, 8 september en 6 oktober 2018
De rust, ruimte en harmonie van de provincie Drenthe ontdekken. Al wandelend geniet u van brinken, essen, zandpaden, boerderijen, heide en schaapskudden. In 2016 zijn we begonnen met het Drenthepad. In 2018 lopen we het laatste stuk van Borger terug naar Beilen. Dit doen we natuurlijk niet in 1 keer maar in 7 etappes. Per keer lopen we 17 tot 20 km.
We beginnen 10 maart 2018 in Borger.  
Prijs: 75 euro p.p. (incl. buskosten) te voldoen vóór 1 februari 2018.

 • Een uitgebreid informatiepakket en een inschrijfformulier vindt u bij extra informatie onderaan deze pagina.

Dagtocht naar het openluchtmuseum in Arnhem
13 juni 2018

Het openluchtmuseum vertelt de geschiedenis van Nederland van de afgelopen eeuwen. Met behulp van authentieke gebouwen, voorwerpen en machines komt deze historie tot leven. Bijna dagelijks zijn onder andere een molenaar,een smid, een stoelenmatter, een drukker en een papierschepper aan het werk . Onder leiding van een gids gaan we het openluchtmuseum bekijken.
Ga mee met onze dagtocht op 13 juni 2018. Ook als u even niet zo goed ter been bent is dat geen probleem. U kunt ook met een treintje door het museum.
Prijs: 69 euro p.p. Als u in bezit bent van een museumjaarkaart betaalt u 14,50 euro minder (dus 54,50 euro p.p.)

 • Een uitgebreid informatiepakket, een inschrijfformulier en de reisvoorwaarden vindt u bij extra informatie onderaan deze pagina.

Stedentrip naar Gdansk
van 23 t/m 27 mei 2018

 • Het minimum aantal deelnemers om deze reis door te laten gaan is bereikt. De reis gaat dus door.
  Wilt u ook mee met deze reis? Aanmelden kan t/m 31 januari 2018.
 • Eind maart 2018  kan er niet meer vanaf Eelde worden gevlogen. We vliegen nu vanaf vliegveld Eindhoven. Hierdoor is de reissom met 50 euro p.p. verhoogd.

Gdansk, vroeger bekend onder de Duitse naam Danzig is een prachtige stad met een eeuwenoude geschiedenis. Ooit was het eén van de rijkste en belangrijkste Hanzesteden en had het levendige culturele en commerciële banden met de Lage Landen. Gdansk is de hoofdstad van Pommeren en ligt aan de Oostzee. Het is eén van de populairste vakantiebestemmingen in Polen. De stad is rijk aan historische bezienswaardigheden, musea, kerken en galeries.
Prijs: bij  minimaal 15 deelnemers 789 euro p.p. en vanaf 25 deelnemers 729 euro p.p. De prijs is op basis van een 2-persoonskamer, volpension, excursies, entree, gidsen en fooien.
Let op:
De hierboven genoemde prijzen zijn met 50 euro verhoogd omdat we vanaf vliegveld Eindhoven vliegen.

 • Een uitgebreid informatiepakket, een inschrijfformulier en de reisvoorwaarden vindt u bij extra informatie onderaan deze pagina

Fietsen of wandelen langs de Donau
van 7 t/m 14 juli 2018
Wandelen of fietsen langs één van de mooiste rivieren van Europa: de Donau. We starten in Passau en doorkruisen een mooi landschap, liefelijke dorpjes en mooie stadjes. We besluiten deze reis met een rondtour door Wenen.
U kunt wandelen of fietsen door deze prachtige omgeving.
Prijs: bij minimaal 15 deelnemers 1159 euro p.p. op basis van een 2-persoonskamer, inclusief half pension, een lunchpakket, een rondtour door Wenen onder begeleiding van een gids en de entree voor het klooster in Melk. Wandelaars krijgen 20 euro korting op de genoemde prijs.

 • Een uitgebreid informatiepakket, een inschrijfformulier en de reisvoorwaarden vindt u bij extra informatie onderaan deze pagina.

Busreis naar Normandië en de Kanaaleilanden
van 17 t/m 25 september 2018

 • Het minimum aantal deelnemers om deze reis door te laten gaan is bereikt. De reis gaat dus door.Wilt u ook mee met deze reis? Aanmelden kan t/m 31 januari 2018.

In Normandië leren we alles over de landing van de geallieerden in 1944 en bezoeken we natuurlijk de invasiestranden. Maar we gaan ook naar universiteitstad Caen, bekijken we een levensgroot borduurwerk van de slag van Hastings in Bayeux en gaan we naar Mont Saint Michel. Op de vijfde dag van deze reis steken we met de boot voor een 3-daags verblijf over naar de Kanaaleilanden. We bezoeken Jersey en Guernsey. Aan het einde van dag 7 gaan we terug naar Normandië. Hier bezoeken we nog de stad le Havre en zien we hoogste brug van Europa: de spectaculaire “Pont de Normandie”
Prijs: bij minimaal 15 deelnemers 1506 euro p.p. en bij 35 deelnemers 1156 euro p.p. De prijs is op basis van een 2-persoonskamer, inclusief half pension en alle excursies.

 • Een uitgebreid informatiepakket, een aanmeldformulier en de reisvoorwaarden vindt u bij extra informatie onderaan deze pagina.

U gaat toch ook weer mee in 2018? U bent van harte welkom. Toch even een punt van aandacht:

 • De deelneemster dient er rekening mee te houden dat reizen vermoeiend kan zijn en van alle deelnemers wordt een goede conditie en gezondheid vereist. Elke reis kan (stads)wandelingen van 1,5 of 2 uur bevatten, gebieden met veel trappen of hellingen e.d. Dit mag geen problemen opleveren. De deelneemster, die zodanig hinder of last kan opleveren dat een goede reisuitvoering in gevaar komt, kan van deelname worden uitgesloten.
   
 • Mocht de deelneemster b.v. bij het koffer dragen of anderszins telkens op steun van anderen zijn aangewezen, dan geldt als voorwaarde dat de deelneemster zich tijdig voor de opgave van een hulpvaardige reisgenote verzekert.