Worstenbrood bakken op het Tessenderlandt College

Op dinsdag 7 februari 2017 trok een groepje leden erop uit om worstenbrood te gaan bakken op het Tessenderlandt College onder leiding van Brood en Banket leraar Jan arts.

Na de koffie met bosschebol of vruchtenslof werd er begonnen met het deegmaken. De ingrediƫnten stonden al klaar en iedereen kon meteen aan de slag. Een bal van deeg maken, daarna laten rijzen, de bal uitrollen, kleine bolletjes deeg maken, van bolletjes weer naar rolletjes en weer laten rijzen.

Het gehakt was al gekruid en lag in rolletjes klaar om ingedraaid te worden in het worstenbroodje. Terwijl deze de oven in gingen werd de boel door de dames voorvarend schoongemaakt. Uiteraard was er ook tijd voor een praatje, een hapje en een drankje.

De afgekoelde worstenbroodjes werden door ieder gretig in de doos gedaan om mee naar huis te nemen.

Ter afsluiting was er nog een korte rondleiding door de keuken en het restaurant waar de leerlingen praktijkervaring op doen.

Wederom een gezellige en leerzame avond.

Foto's zijn te vinden op onze Facebookpagina.